Xerrades Col·loqui: Plantes que han canviat el món

 

En el decurs de la història, hi ha plantes que han canviat el món. Des de plantes alimentàries bàsiques, com ara cereals i llegums, o d’altres medicinals que forneixen principis actius d’interès terapèutic. En el cicle “Plantes que han canviat el món” n’hem seleccionat tres que, no per ser freqüents, tenen menor protagonisme. En primer lloc, un súper aliment: els llegums, píndoles de salut a les que l’ONU ha dedicat el 2016 com a any internacional. En segon lloc el cafè, planta estimulant utilitzada en rituals religiosos, en terapèutica i com a beguda social. Finalment, els pebres en tota la seva diversitat, usats en terapèutica i com a espècia a la cuina, font de riquesa i responsables de la descoberta d’Amèrica.

Les tres conferències es realitzaran a “L’Espai del mar”. Passeig Marítim 271-275 tres dijous dels mesos d’octubre i novembre a les 19 h. i estaran a càrrec del professor de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona Carles Benedí.

20 d’octubre

 “Plantes que han canviat el món”. 2016, any internacional dels llegums: per què?

Veure fotogaleria

3 de novembre:

“Plantes que han canviat el món”. El cafè: una planta molt estimulant

Veure fotogaleria

17 de novembre:

“Plantes que han canviat el món”. Els pebres: a cavall de la cuina i la farmàcia

Veure fotogaleria