Manifest

La platja és la imatge més coneguda i representativa de Castelldefels de cara a l’exterior. La reforma del Passeig Marítim és un projecte de vital importància per a la Ciutat de Castelldefels i per al seu futur: ara es decideix el que perdurarà durant dècades. No ens podem permetre hipotecar el futur de la ciutat amb un projecte decidit a porta tancada i sense comptar amb la participació de tots els ciutadans, amb una obra que comptarà amb un pressupost retallat successivament, fins a un 75% de l’inicial, que posa en risc la qualitat i el tractament paisatgístic i ambiental; un projecte que ha estat fet amb precipitació i que no és urgent, si considerem que hi ha altres prioritats dels ciutadans que són urgents de debò i que l’Ajuntament no va sobrat de pressupost.

Qui som?

Som un grup de veïns de Castelldefels que per les raons abans esmentades estem en contra de l’actual projecte de reforma del Passeig Marítim Fase III, entre l’Avda. República Argentina i el Terme Municipal de Sitges (Les Botigues). Som a-partidistes, tenim entre nosaltres opinions diferents, però tots estem d’acord en que aquest projecte és nefast per al futur de Castelldefels. Volem i necessitem la implicació dels veïns de tots els barris de Castelldefels, perquè només entre tots podem decidir com ha de ser la nostra platja, el nostre Passeig Marítim i la nostra ciutat.

Què volem?

1- Volem ser platja de bandera blava. Volem veure el mar.
2- Volem una platja de Castelldefels familiar, accessible per a tots els ciutadans i visitants, respectant i cuidant l’espai natural, gaudint-lo però amb civisme.
3- Volem que es faci una reforma de la Fase III, però quan toqui i amb una veritable participació ciutadana en la definició del projecte, com correspon a qualsevol administració pública moderna. Tots els ciutadans, tots els barris, tenim dret a participar i a decidir com ha de ser el projecte i el model de platja que volem.
4- Volem un projecte de qualitat, del qual tots ens en sentim orgullosos. Podem esperar a tenir més diners, no podem hipotecar el futur per les presses.
5- Volem que hi hagi “xiringuitos” de temporada, però que respectin el medi natural, el valor paisatgístic, el descans dels veïns i el caire familiar que sempre ha tingut aquesta platja.

Què NO volem?

1- NO volem que la platja es converteixi en una discoteca a l’aire lliure. No volem que ens “dinamitzin”, ja sabem divertir-nos sols
2- NO volem que converteixin el Tram III, ara zona residencial, en una zona lúdica-comercial en benefici només d’uns pocs. No volem ser Lloret de Mar.
3- NO volem un projecte de mínims, fet d’amagat. No volem concessions a 15 o a 25 anys.
4- NO volem “xiringuitos” d’obra fixos tot l’any, quan és evident que no són necessaris i que trenquen el valor paisatgístic. No volem privatitzar el Passeig.

Què demanem?

DEMANEM A L’AJUNTAMENT DE CASTELLDEFELS LA RETIRADA DEL PROJECTE TAL COM ESTÀ PLANTEJAT, QUE NO S’INICIÏN LES OBRES I QUE S’OBRI UN VERITABLE PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA PER DECIDIR ENTRE TOTS EL MODEL DE PLATJA I DE PASSEIG QUE VOLEM.

SUMA’T AL MOVIMENT AMB LA TEVA SIGNATURA, VINE A LA REUNIÓ INFORMATIVA EL PROPER 21 DE SETEMBRE A LES 10:30 A L’AVV EL BAIXADOR (Passeig Marítim, 271 – Club Nàutic Planta 1) I COL·LABORA AMB NOSALTRES ENVIANT-NOS UN CORREU A STOPFASE3@GMAIL.COM.